fredag 4 maj 2012

Stadsmuseumguiden

Lite trist där när visningarna på Tyresö slott blev inställda för min del. Jag hade ställt in mig på att lära mig lite nytt och ha fler visningar. Lidandet blev nu inte så långt, strax innan påsk såg jag en annons att Stockholms stadsmuseum söker guider för bokade visningar. Jag slängde in en ansökan och fick svar strax efter påsk.

Idag blev jag kallad på guideträff med fyra andra. Jag tror att jag inte var den ende som trodde att vi skulle bli hårdgrillade av cheferna, men det visade sig att vi var de guider som blivit utvalda att börja ha visningar.

Vi kommer att gå ut lugnt och får plugga in nån enstaka visning som vi ska kunna ta och sedan fylla på allt eftersom behovet dyker upp. Jag tyckte att de flesta visningar som de berättade om lät jätteroliga att visa, skulle gärna ha flera av dem. En som jag är nyfiken på, kanske för att jag själv har velat gå dit så många gånger är Stuckatörens våning. Vi får väl se vad som händer. Eftersom jag redan har slottet och dess historia så tyckte de att stadsvandringar i Gamla stan är det logiska steget för min del, och det kan jag väl hålla med om. Så nu är det bara för mig att sätta mig och hårdplugga Stockholms äldsta historia. Urkul!

1 kommentar:

Primula sa...

Passar dig perfekt. De har gjort ett gott val.
Grattis