tisdag 10 april 2012

Ugglarpspåsken

Sedvanligt påskfirande i Ugglarp. Som Kristina brukar säga - påsken är Halland! Och även om nu föräldrarna har sålt huset så måste vi ändå åka ner. Det huset som vi skulle ha hyrt blev det strul med, och då får man ta skeden i vacker hand. I vårt fall innebar det att vi hyrde stuga i stugbyn på Ugglarps camping. Tre vuxna människor och lika många hundar på 28 kvadrat. Jojo, det kräver sin uppoffring. Men är det Halland så är det, och då är det trevligt ändå. Till och med när vädret är så uselt som det var.


Påskaftonen bjöd som vanligt på långätande hos kulturfastrarna och resten av släkten - sill, Jansson, köttbullar, grönkålsgratäng, en snaps eller två och som avslutning påsktårtan. Bland marsipanfigurerna som pryder tårtan finner man bland annat Kalle Anka och Afrodites födelse. Det var henne vi trodde var en groda som åkte vattenskoter. Nåja, man kan inte alltid ha rätt. Jag ansåg mig ha rätt att sluka Afrodite, så lik vargen i Rödluvan slukade jag henne hel.

Resten av påskhelgen förflöt stilla. Tim var tvungen att göra en vända på Hallands djursjukhus för att operera bort en knöl under hakan. I övrigt var det en hel massa ätande, filmtittande och promenerande på hedarna. Fler bilder finns om du klickar på Läs mer.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Vilka härliga bilder från underbara Ugglarp!

Med vänliga hälsningar

Therese

Primula sa...

Hur trevligt som hellst. Hoppas på repris i större hus.