lördag 19 mars 2011

Teaterhösten börjar nu!

Då var det dags att planera höstens teaterföreställningar tydligen. Åtminstone har de börjat göra reklam för de uppsättningar som kommer på privatteatrarna i höst. Och de två första är nypremiärer. Ingen av uppsättningarna har gått i Stockholm, dock.

Först ut är Zpanska flugan på Chinateatern med premiär 8 september. Den här har gått som sommarteater i Kalmar. Två av de tre stora rollerna innehas av samma skådespelare här som där. Senapsdirektören och hans hustru görs av Peter Dalle och Suzanne Reuter. Personligen gör det mig ingenting att nästa stora namn i rollistan är utbytt. För oss som tycker att Robert Gustafsson har fastnat i sina gubbar kan det vara en lättnad att veta att han inte kommer att vara med, utan hans roll spelas av Per Andersson från Grotesco. Jag tror att det här kan bli riktigt kul, så den ser jag gärna!

Veckan därpå, 15 september, har Spamalot premiär på Oscars (promenadavstånd, aaah!). Även här är ett par namn utbytta. Istället för Anders Jansson och Johan Wester spelas kung Arthur och Sir Bedevere av Henrik Dorsin respektive Henrik Hjelt. Dessutom återkommer Nina Söderquist i rollen som Damen i sjön, som hon redan har spelat i West End! Kul! Det får nog bli biljetter till den uppsättningen också.

Inga kommentarer: