måndag 28 mars 2011

Post-Downton Abbey-stress!

För dem som inte visste det kan jag meddela att Lord och Lady Grantham, Elizabeth McGovern och Hugh Boneville, har spelat äkta par förut, i serien Freezing. Jag har skrivit om den förr, men den förtjänar att uppmärksammas igen.

Elizabeth McGovern spelar skådespelerskan Elizabeth McGovern, som flyttat till England och kämpar med provspelningar. Till skillnad från verkligheten lyckas seriens Elizabeth inte få någon stor roll i de där kostymdramerna, hon får bara spela piga med en replik (som dessutom stryks, om jag inte missminner mig...).

Förutom McGovern och Boneville har Freezing något som Downton Abbey saknar, nämligen Tom Hollander. Han är fasansfullt rolig som totalegocentrisk och ganska korkad agent.
"Someone is threatening me. I think it's one of my clients, cause he's quite theatrical... Hate mail, saying 'I'm going to gut you like a fish", which is Macbeth, isn't it, which is why I'm thinking 'actor'."

Andrew Garfield, som oscarsnominerades för sin biroll i Social Network och som är vår nye Spindelmannen, spelar här en science fiction-författare som har kommit i ropet. Kolla in den här scenen när förläggaren Boneville ska försöka förklara att han tycker att Garfields roman är skit.Serien är vansinnigt rolig, men av någon anledning kom det bara tre avsnitt. Det känns som att den avslutas på ett sätt som att det var meningen att den skulle fortsätta, men ack! Försök hitta serien, det är den väl värd. Den har visats på SVT ett par gånger, och förhoppningsvis kommer den igen.

Inga kommentarer: