fredag 11 mars 2011

South Park på Broadway - nästan

Stephen Sondheim lär ha sagt att South Park - Bigger, longer and uncut är den bästa musikalen på femton år (nu borde det vara tjugosex år, eftersom det är elva år sedan den filmen kom, jisses!). Trey Parkers och Matt Stones första samarbete var dessutom en musikal; Cannibal - The musical om kannibalen Alferd Packer som åt upp sina medresenärer när man fastnade i en snöstorm i Colorado. Då är det ju bara en tidsfråga innan duon gör en "riktig" musikal också.

Nu har den stunden kommit! 24 mars har man premiär på Broadway på musikalen Book of Mormon. Manuset är skrivet tillsammans med Robert Lopez, som även skrev manus till Avenue Q. Det gör inte precis mina förväntningar mindre.

Musikalen har två parallella handlingar, dels är det historien om Joseph Smith, som grundade mormonerna, dels handlar det om två mormoner som skickas som missionärer till Uganda, där de får lära sig att "Afrika inte alls är som i Lejonkungen". Förhandssnacket skvallrar om att det här kommer att bli riktigt, riktigt roligt. Dessutom är de kaxiga nog att köra upp föreställningen direkt på Broadway, utan att köra provföreställningen ute på landsorten. Ännu en anledning att åka till New York, och det snart!

Inga kommentarer: