söndag 29 augusti 2010

Apropå musketörerna

Jag såg att man håller på att spela in ännu en filmversion av De tre musketörerna. Snacka om att jag får kluvna känslor. För det första har jag svårt att se en version som klår Richard Lesters. Men även rollistan gör mig kluven.
Till det positiva: Orlando Bloom som Buckingham, Christoph Waltz (Överste Landa i Inglorious Basterds) som Richelieu, Mads Mikkelsen som Rochefort. Lysande skådespelare alla tre (kanske inte så mycket Orlando Bloom, men han kan nog funka riktigt bra som Buckingham).
Det som gör mig intresserad: Matthew Macfadyen (Mr Darcy i Stolthet och fördom), Ray Stevenson (Titus Pullo i Rome) som Porthos, James Corden (Smithy i Gavin och Stacey) som Planchet. Habila skådespelare som inte har gjort mig besviken.
Det som gör mig likgiltig: Logan Lerman (Percy Jackson - Kampen om åskviggen) som d'Artagnan och Luke Evans som Aramis. Dessa har jag inget som helst förhållande till.
Och så det som gör att jag riktigt vrider mig av smärta:
Milla Jovovich som Milady! En sån praktroll till en så usel skådespelerska. Och alltsammans regisserat av Paul W S Anderson, vars främsta bedrift är att ha gjort usla filmversioner av Resident Evil.
Nej, jag tror att jag inte ställer mig i biljettkön riktigt än. Men nyfiken blir jag ju...

1 kommentar:

Fru Ann sa...

ME LADY... can go too... Mads är mine farver...