lördag 1 september 2012

Tjejmilen - från andra sidan

Inte många hittade till Rosendal idag, till största delen beroende på att hela Djurgården var avstängd på grund av Tjejmilen och banan gick rätt förbi slottet. Så mellan de små visningarna hade vi gott om tid att titta på förfallet. Det är ganska behagligt att sitta utanför slottet och äta banan samtidigt som man tittar på folk som motionerar i regnet.Fast vi diskuterade det där med just Tjej-milen - varför anses inte det vara könsdiskriminerande? När män har någon sorts tävling som inte kvinnor får vara med på så skriks det i högan sky och protesteras och jämlikhet avkrävs arrangörerna. Men inte när det gäller Tjejmilen, då är det tydligen helt okej att männen inte får vara med. Och när männen då startade Tjurruset, som var tänkt att det skulle vara männens motsvarighet till Tjejmilen - ja, vad hände då? Protester och tandagnisslan och anklagelser om ojämlikhet. Nu är Tjurruset öppen även för kvinnor. Vad är skillnaden egentligen?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag gissar att männen inte protesterar tillräckligt högt angående Tjejmilen. Klagar man inte tillräckligt så finns det ingen orsak för dem att ändra reglerna.

Knallhatten sa...

Men varför klagar inte kvinnorna då? Samma kvinnor som tycker att män inte ska få ha egna lopp i rättvisans namn? Eller är det bara rättvisa från ena hållet de vill ha?

Anonym sa...

Kanske för att de bara är intresserade av att springa...? Nä, vet inte, men inte tror jag heller att någon man klagade över att Tjurruset var enkom för män, i början. Fast vad vet jag.