tisdag 18 september 2012

Mer storfot

Jag var aldrig särskilt förtjust i mina senaste jympaskor. De gav inte tillräckligt stöd i tårna och de kändes lite stumma. Så här i efterhand har jag funderat på om det är på grund av dem som jag fått ont i knäet.

Av den anledningen tänkte jag att jag måste ta och byta ut skorna. Tur då att vi funktionärer fick ett presentkort på nya skor. Problemet är bara att det gällde hos en viss sportkedja och bara två specifika skomärken. Med tanke på hur få jympaskor det görs för män minskar självklart utbudet när man får de där begränsningarna. Det var inte med några stora förhoppningar jag gick iväg till affären, och inte blev det bättre när jag såg vilka skor de hade. Bara ett par olika modeller, den ena fulare än den andra. Varför ska jympaskor vara grälla och fula?

Men sedan bestämde sig turen för att vara på min sida - jag fick syn på ett par jympaskor som var av rätt märke och dessutom snygga. Det vore ju för bra om de dessutom skulle vara sköna, men seppåfan! De satt som gjutna och sköna, med rätt stöd i tårna och rätt studs. Med presentkortet och rabatten som redan var fick jag alltså ett par nya skor för 150 kronor. Värre kunde det vara! Jag hade tänkt gå på ett basjympapass idag och inviga dem, men kunde inte hitta något som passade i tid. Istället ska jag ta och inviga dem i morgon, och då blir det nog träning i gymmet istället.

Inga kommentarer: