torsdag 5 maj 2011

Dagens bildgåta

Det där ser kallt ut!


En enda gång har Stockholm stått värd för de olympiska spelen, och det skedde 1912. Det blev Sveriges mest framgångsrika spel någonsin, med 64 medaljer, fler än övriga deltagande länder. Och nog måste ni hålla med om att Olle Hjortzbergs affisch är den snyggaste någonsin!

Den stora invigningen stod 6 juli på Stockholms stadion, men redan 5 maj inleddes spelen med tennis och 29 juni började fotbolls- respektive skytteturneringen.

De kungliga var synnerligen involverade i Stockholms olympiska spel. Både Gustav V och kronprins Gustav (VI) Adolf läste invigningstal. Dessutom bjöd man på ett flertal officiella middagar och mottagningar. Redan 6 juli klockan 16.15 bjöd kungaparet in till garden party på Logården (invigningen tog bara en timme och sedan började tävlingarna med gymnastik). Tisdag 9 juli och torsdag 11 juli bjöd så kronprinsen in till officiell middag på slottet. Tisdag 16 juli var det kungens tur att bjuda in till middag. Torsdag 18 juli bjöd prins Wilhelm in till middag på Oakhill och lördag 27 juli avslutade han festligheterna med ett garden party där. För övrigt var det en hel del officiella fester under hela spelens gång.

1 kommentar:

ratte sa...

De femte Olympiska spelen invigs på Stockholms stadion