tisdag 28 september 2010

Kåldolmar, steg 1


Konsum (eller heter de Coop? Jag lär mig aldrig det) har extrapris på vitkål den här veckan. Först 4 kr/kg och dessutom halva priset för medlemmar. Min första tanke var att göra kålpudding men sedan kom jag på att jag aldrig gjort kåldolmar. Tanken var att det skulle bli min middag ikväll, men då jag glömt köpa ett par ingredienser och allt tog längre tid än jag trott (va, tidsoptimist - jag?!) så nöjer jag mig med det här och steker dem i morgon. Nu te och den sista marängen - klart att jag inte kan få 11 maränger att räcka i ens en vecka.

4 kommentarer:

Fru Ann sa...

Cool coopkål...Du har väl kokat riset... Minns min kock i Afrika som inte kokade riset... och vi höll på att bryta alla våra tänder... men sånt händer... han tyckte inte det var nödvändigt att koka riset två gånger... MEN det är det!

Knallhatten sa...

Visst har jag kokat riset. Det var en av anledningarna till att det tog längre tid än jag tänkt. Det och det faktum att jag missat att ens köpa riset från början...

Primula sa...

Gu´va gott!! Hoppas på en dolme kan man ju alltid.

Hanna sa...

Mums, jag kanske ska prova på det nästa gång, men först ska jag äta upp de kvarvarande portionerna av kålpuddingen ;)