torsdag 1 november 2012

Men grattis på födelsedagen, liksom!

Exakt en minut över midnatt, i samma stund som jag fyller - host - tjugonio så fylls datorskärmen av ett meddelande som säger att polisen har spärrat min dator för att jag har varit inne på en olaglig sida. För att datorn ska låsas upp igen måste jag betala böter på €100, och kuponger för att betala kan inköpas på närmsta Sju-Elva.

Okej, man behöver inte vara något snille för att förstå vad som hänt här. En illa maskinöversatt sida, böter i euro som betalas med kuponger och polisen fjärrspärrar datorn. Nä, här har man gått och blivit infekterad med ett illasinnat virus. Via mobilen lyckades jag surfa mig fram till information om just ukash-viruset. Tyvärr kunde jag inte hitta något sätt att bli av med viruset utan att ladda ner ytterligare ett virusprogram - det jag använder mig av har inte lyckats hitta ukash-viruset. 400 spänn så här på födelsedagens natt.

Tack så jävla mycket!

1 kommentar:

John sa...

Yes, det där hände mig också för ett par månader sedan - dock utan märkbara konsekvenser för datorn, ännu så länge (peppar peppar)...