torsdag 28 juli 2011

Kunglig vintage


Andra mötet med kollegorna under semestern blev till och med på slottet. Vi hade seminarium på Livrustkammaren, där vi besåg de två utställningarna om Kunglig vintage respektive Manligt - ur Gustav V:s garderob. Fast först fick vi en liten titt på basutställningen också. Säkert intressant för dem som inte varit på Livrustkammaren förr. Själv ville jag bara gå upp och kolla vintagemode!


 
Det var ett trevligt besök. Personligen blev jag väldigt förtjust i Augusta Lundins klänningar till prinsessan Ingeborg från förra seklets början. Men även prinsessorna Margaretha och Sibylla och förvånansvärt nog drottning Louise hade en del riktigt snygga toaletter! Louise associerar jag inte direkt med mode - foträta skor och beige kappor känns med som hon.


Efter seminariet var vi ett stort gäng som fortfarande inte ville skiljas från varann, så ett besök på Kaffegillet fick det bli också. För egen del blev det bara en cola, eftersom Ben stod och väntade på Gummans gård, men några delade på en flaska vin - med milliterrättvisa. Det var länge sen jag såg det!

Inga kommentarer: