fredag 18 november 2011

Rapport från festivalen

Hej

Minns ni mig? Det var jag som brukade skriva den här bloggen förr i tiden. Det har inte blivit så mycket på sistone, och anledningen hoppas jag att ni vet vid det här laget - det pågår filmfestival i stan och min lediga tid går åt till den. Elva filmer har det blivit hittills, tyvärr inte så många som jag skulle ha velat hinna med. Festivalen har ju hållit på i tio dagar, så det har i genomsnitt blivit lite mer än en film om dagen. Dagarna har varit fyllda med annat också, tyvärr.

Det här har hittills varit ett mellanår för min del. Jag har ännu inte sett filmen som verkligen har drabbat mig. Jag brukar se åtminstone en fullpottare varje år, men hittills har den uteblivit. Visst har jag sett flera bra filmer, men inte den där pärlan. Bäst har varit två dokumentärer - We were here, om aidsepidemin i San Francisco, och Jiro dreams of sushi, om en sushikock i Tokyo, och gårdagens visning av Tinker, tailor, soldier, spy - Alfredsons internationella debut. Riktigt bra, alla tre.

Ska man se det positivt så har jag inte heller sett några rejäla skitfilmer som jag har funderat på att gå ifrån under visningen. Brukar vara nån sån också varje år. Nå, det är tre dagar kvar att hitta båda skit och champagne!

1 kommentar:

Primula sa...

Snart ere jul å tinker taylor osv.