måndag 28 november 2011

Kunglig adventsmusik


Sedvanlig adventsgudstjänst i Slottskyrkan igår och i ärlighetens namn är det väl enda gudstjänsten som det är roligt att sjunga på för en ateist som jag. Jättetrevlig stämning och musiken går ju inte av för hackor. Fullsatt, som vanligt.

Efter gudstjänsten (jag höll på att skriva konserten - det säger något om vad jag har för inställning till det här) framförde överintendent Jan Lindman kungafamiljens tack för julskivan som vi spelade in i höstas. Jag provlyssnade på den igår, och den är riktigt bra. Slottskören sjunger tre sånger, Händels Dotter Sion, Otto Olssons Advent och Nu tändas tusen juleljus och vi låter fantastiskt bra, om jag får säga det själv.

Vi fotades till konvolutet också så klart - det tog en evighet att få till det med ljuset i kyrkan. Och även om det nu var en proffsfotograf så måste jag väl säga att han har gjort en liten miss. Kolla hur jag ser ut! Han kan inte påstå att han inte tänkte på altarkorset, för han vred på det eftersom det blänkte för mycket på bilderna. Men placeringen!

2 kommentarer:

gealach sa...

Ja, ljuset ser ut att ha varit en utmaning, ja. Jag reagerade på det när du visade mig igår på mobilen, då såg det ut som två stora ljusa fält precis över personerna längst till vänster. Men här tycker jag inte att det syns så mycket...

Men placeringen är ju helt galen!

Fredde sa...

Jag förstår inte? Du ser ju ut så där. Dina öron har alltid stått ut.