lördag 15 oktober 2011

Uppe i smöret

För några år sedan skrev Po Tidholm en artikel i Dagens nyheter om hur man gör sitt eget smör. Ända sedan dess har jag velat pröva, men inte förrän idag fick jag tummen ur. Jag köpte en halvliter vispgrädde och vispade tills det separerades till smör och kärnmjölk. Sedan blandade jag ner lite salt i det hela. En halvliter grädde gav 260 gram smör, ungefär.

Jag har bara provsmakat lite grann än så länge, men det blev gott fast tyvärr hade jag nog i lite för mycket salt. Jag tror att det kan bli godare om man gör som det står i en del recept att man blandar lite fil i innan man sätter igång för att syra det hela. Det får bli nästa experiment.

3 kommentarer:

Hanna sa...

Har själv funderat på det ungefär lika länge men inte fått tummen ur än. Tvättade/kramade du ur smöret? Har hört att man ska göra ngt sådant i vatten

Knallhatten sa...

Självklart tvättade jag smöret. Hur skulle världen se ut annars!

Primula sa...

Blir det sådant smör på nästa kalasbord?? Hoppas