lördag 15 oktober 2011

Bra porträttkonstnär

Minnesgoda läsare kanske minns att jag var på Nationalmuseum under Rubens- och van Dyckutställningen och ramlade in i en konstnär som stod och målade av porträttet på drottning Kristina. Jag tyckte att målningen som skapades var riktigt snygg (och konstnären också fast det hör kanske inte hit just nu), men att jag skulle få veta vem konstnären var trodde jag inte. Inte tusan vågade jag mig fram för att prata med honom. Det fick bli ett diskret foto bara. Av en ren slump hittade jag honom idag. DN hade en recension av antologin Under omprövning. Artikeln illustrerades med en bild av Johan Patricny och jag kände genast igen stilen. En liten snabbgoogling ledde fram till hans hemsida. Hans porträtt är helt fantastiska, i klassisk stil. Inte helt förvånande är han elev till Odd Nerdrum. Gods och gårdar har en artikel om honom, och det är därifrån det här fotot kommer. Kolla särskilt in vad det är för målning han står och håller på med!


Jag brukar ju säga att jag skulle vilja ha ett riktigt oljeporträtt av mig själv, som den klassiskt skolade människa jag är och nu vet jag vem jag skulle vilja få porträttet utfört av! Det blir väl till att börja spara pengar nu då... Kolla bara in de här, alla norpade från hans hemsida:


2 kommentarer:

gealach sa...

Oj, de var ju hur snygga som helst!

Primula sa...

Hm, not my cup of tea. Lite för mycket gossen med tårar. Skickligt dock särskilt killen i soffan. Konstnären ser ju väldigt trevlig ut!!!