tisdag 10 januari 2012

Föreläsningsmästaren

Biljetterna till slottets föredragsserie släpptes idag. Det nya är att vi förutom lördagsföreläsningarna också kommer att ha onsdagsföredrag med namnet Nyfiken på... där man får besöka andra delar av slottet och se sådant som vanligtvis inte brukas visas. Där har jag fått äran att visa vinden i Riddarholmskyrkan, där enda (någotsånär) samtida porträttet på Magnus Ladulås finns bevarat.

Inte för att jag är mallig eller så, men tre föredrag sålde slut direkt, Riksmarskalkens, åldfruns och... just det, min! Nu är det gemensamma med de här tre föredragen att antalet platser av naturliga skäl är begränsat, men i alla fall. Det är väl inte heller så att det framför allt är jag som drar besökare, utan det faktum att vi ska visa en vanligtvis stängd del.

Om ni vill vara med och lyssna på föredragen, alltså nåt av de andra - de som inte är slutsålda än, så kan ni ladda ner programmet på den här länken. Där kan ni särskilt studera min vackra kostym och slips och jämföra det med originalbilden. Nej, det är inte min kropp! Jag hade ingen porträttbild på mig i kostym och uppknäppt rosa skjorta såg inte tillräckligt sobert ut, så jag har faktiskt fått låna kropp av Riksmarskalken. Jag undrar om jag ska tolka det som ett förebud?

Inga kommentarer: