måndag 12 maj 2014

Dorothy i Spegellandet

Att diskriminering är fel är nog de flesta överens om. I Mississippi är man till och med så övertygade om hur fel det är att man självklart skrivit en lag som förbjuder just detta. Men vänta - är det inte något som är lite underligt med lagen? Vilka är det egentligen som diskrimineras där?

Enligt lagen som nyligen införts är det de kristna som diskrimineras om de är tvungna att sälja sina produkter och tjänster till homosexuella. Så antidiskrimineringslagen i Mississippi säger alltså rent ut att om en affärsidkare inte gillar hbt-personer eller deras livsstil så har de laglig rätt att vägra dem att utnyttja deras tjänster. Några antidiskrimineringslagar för hbt-personer finns inte! En person kan alltså helt lagligt avskedas för att de är homosexuella, eller så kan deras hyresvärdar säga upp kontraktet med dem för att de är transsexuella! Men vi måste skydda de kristna mot mobbningen de upplever.

Nu är det ju inte alla i Mississippi som är så inskränkta som lagen ger dem rätt att vara. Ett stort antal affärsidkare hjälper till att göra precis det som lagen föreslår, nämligen att hobbitarna som vägras tjänster ska uppsöka någon annan affär, och har skapat ett klistermärke att sätta upp i skyltfönstret som visar att de inte diskriminerar. Då är väl allt frid och fröjd?

Men nej! Enligt de spelregler som gäller i Spegellandet så har nu dessa ickediskriminerande affärer börjat mobba och diskriminera de kristna, just för att de INTE diskriminerar kristna och alltså går emot de kristnas åsikter.

Ibland vet man inte om man ska skratta eller gråta!

Inga kommentarer: