måndag 14 oktober 2013

Tjock liten bokhög

I början av sommaren "återupptäckte" jag Stockholms bibliotek i och med att jag skaffade lånekort för första gången sedan jag pluggade och har lånat högar med böcker sedan dess.

När jag läste recensionen av Wolf Hall av Hilary Mantel blev jag nyfiken och ville läsa den, så jag tog och reserverade boken på biblioteket. Nästan åttio personer stod före mig i kön, så självklart gjorde jag mig redo att vänta på den. Någon vecka senare så reserverade jag Gabriella Håkanssons Aldermanns arvinge, med nästan femtio personer före mig i kön. Under sommaren och hösten har jag sedan sett hur antalet personer sakta men säkert har minskat.

Eftersom böckerna står på väntelista även efter mig är det ju tvåveckorslån som gäller.
Jag har gått och tänkt att det vore väl typiskt om bägge böckerna skulle komma samtidigt, men risken för det är minimal då det var så stor skillnad i antalet personer före mig i väntelistan. Men då är det ju självklart att jag får sms om att bägge böckerna ligger och väntar på mig med en dags mellanrum! Nu har jag alltså nästan 1500 sidor att klara av på två veckor. Jo, men tjena!

P.S. Redan nu kan jag säga att jag kommer att få betala förseningsavgift...

5 kommentarer:

gealach sa...

När jag blev med ipad blev jag snabbt beroende av det här med e-böcker. Man kan slippa många biblioteksköer på det sättet :-D

Knallhatten sa...

Jag är konservativ. Jag behöver boken att kunna bläddra i. Annars känns det inte som riktig läsning.

gealach sa...

Jo, helst vill jag det också, speciellt favoriterna vill jag kunna ha i fysisk form i hyllan. Men e-böckerna är ett bra komplement, speciellt som det är så lätt att ladda hem dem från biblioteket.

(Sedan var det inte fel att kunna ta med tre böcker i en enda liten padda på semestern) :-D

Sandra sa...

Wolf Hall är världens bästa bok! Men varför läser du den inte på originalspråk?

Knallhatten sa...

För att jag tycker om att läsa böcker på svenska. Särskilt som den här har blivit så hyllad just för översättningen