söndag 7 november 2010

Trick

Mellan mina framträdanden som slottsspöke hade jag upp till en halvtimme då jag bara satt och väntade. Vilken tur då att jag har ett par filmer i mobilen. Filmen som jag kollade på ikväll heter Trick och är från 1999.

Gabriel är en spänd New York-bög som går på skrivarkurser för att lära sig skriva musikaler. Efter ett misslyckat uppspel går han för ovanlighetens skulle på gaybar och får syn på den ruskigt snygge gogodansaren. Senare får de syn på varandra igen i tunnelbanan och raggar upp varandra. Resten av filmen följer deras försök att hitta ett ställe där de kan vara ensamma och under natten börjar en riktig romans växa fram mellan dem.

Manuset är bra och med bättre regissör hade den här kunnat bli riktigt rolig. Nu är den så där indieseg och övertydlig på sina håll. Skådespelarna har fått lite för fritt spelrum och överspelen är legio. Vad är det med gayfilmer och överspel egentligen?!

Bland skådespelarna är det Tori Spelling (Beverly Hills 90210) som är den stora stjärnan. Det är väl ett varningstecken så gott som något? Nu är hon inte usel, men nån stor komedienne är hon inte heller. Hon har en monolog på slutet där hon pratar om allt och inget i en enda ström. Tyvärr känns det som att hon läser innantill i manuset och hennes hopp i samtalsämne känns just som att det är repliker som följer på varandra.

Huvudrollen spelas av Christian Campbell (storebror till den mer kända Neve Campbell), och han klarar sig hyfsat i rollen. Han har precis rätt oskuldsfulla charm som den här rollen kräver. Man vill bara nypa honom i kinderna. John Paul Pitoc som gogodansaren Mark har kroppen för det. Skådespelarmässigt går han mest runt och ser förundrad ut.

Trick är en sån där film som man absolut inte kan tycka illa om. Den har charm och humor, men också så många fel att man inte kan bli helt nöjd. Jag kan se potentialen, bara dold under övertydligheter och dåligt skådespeleri (främst från birollerna). Två starka gnurglor blir det i alla fall.



Inga kommentarer: