torsdag 12 november 2009

Jag är en Gleek!


Ikväll kommer jag att trycka på fyran på min fjärrkontroll! Då har nämligen deras nya serie Glee premiär, och den har jag sett fram emot väldigt länge.

Serien är skapad av Ryan Murphy, som tidigare skapat bland annat Nip/Tuck. Spanskläraren Will Schuester (Matthew Morrison) bestämmer sig för att ta över skolkören (The glee club, ifall ni undrar vad titeln betyder), det allra töntigaste man kan tänka sig. Mot sig får han bland andra cheerleadertränaren Sue Sylvester (Jane Lynch). Serien är fylld av humor och snygga musiknummer. Vad mer kan man begära?

Det mesta som Jane Lynch är med i är värt att se, om inte det tidigare skulle räcka. Första gången jag såg henne var i A mighty wind, och föll för henne direkt. Dessutom var hon med i Best in show, Talladega Nights, 40 year old virgin, Arrested development och hon spås bli oscarnominerad för sin roll som Dorothy McWilliams i Julie och Julia.

Glee har blivit en jättesuccé i USA och fansen där har stolt tagit sig namnet gleeks! Av det jag har sett på nätet så är jag en gjuten gleek själv! Fram med popcornen och på med teven!




Uppdatering:
Okej, första hela avsnittet avklarat. Det här kommer att kunna bli riktigt, riktigt roligt! Jag har ställt in dvd:n på inspelning så att jag inte missar nåt avsnitt. Det är Glee, Fula Betty och True Blood som har den äran för tillfället. Nu vill jag bara ha mer av Sue Sylvester! Hennes bitskhet är ovärderlig! Ä, va fanken! Jag slänger in ett klipp till. Den homosexuelle Kurt (Chris Colfer)blir tvingad av sin far att gå med i fotbollslaget och lyckas få dem att rocka loss till Beyoncés Single Ladies. Dessutom sätter han den avgörande poängen. Fast det får ni inte se i det här klippet. Mycket nöje.


Inga kommentarer: